söndag 7 november 2010

Ozric Tentacles & Göteborg & film

Mycket har hänt, därför har ett blogginlägg dröjt några dagar.
Jag och sambon åkte till trevliga Göteborg och såg engelska undergroundbandet Ozric Tentacles. Detta är alltså inget metalband direkt ;) utan dessa rutinerade människor spelar en himla blandning av flummig musik som man nog kan säga förklaras rätt bra med termen space rock.
Progressivt, suggestivt som fan! Helt sjukt skönt att lyssna på och konserten var bättre än jag trodde. De lät helt underbart bra live och verkade inte ha tröttnat helt (dvs Ed, frontmannen) fast de släppt nästan 30 album/utgåvor. Fantastiskt. Och stämningen var på topp. Nästan 3 timmar psykedelisk rymdmusik. Och en hel del hårdrockare och metalmänniskor som letat sig dit precis som en själv. Trevligt. Mysigast var dock de flummiga rock/hippie gubbarna som stod och myste här och där. Meditation. Oh yes.
Det shoppades såklart tröjor och poster eftersom de sakerna är riktigt svåra att få tag på i vanliga fall, om inte annat svindyrt, och killen i merchbåset verkade supertrevlig och lite småhög haha.


Jag hade fixat ett superbra vandrarhem att slagga på så man slapp stressa hem och det funkade fint. Supergod ekologisk frukost bjöds det på och det kändes ju ganska passande.
Dag nummer 2 travades det runt på stan och jag hade tur i shopping även då, hittade en ny kilt för halva priset på Shock-rean (längesedan man var där inne och rotade...), 4 vinyler och nästan lika många skräckfilmer. Och äntligen en Lovecraft-tröja. Cthulhu! I worship thee.
I filmhögen slängde jag med Call of Cthulhu som filmatiserats alldeles ypperligt av HPLHS i USA och filmats som en stumfilm från 20-talet. Den var fasligt trogen historian och nästan lika morbid. Så den lilla filmen rekommenderar jag verkligen! Se den nu!
(Nu vill jag ha en sådan tröja av jultomten, tack!)
Kan även rekommendera Hammer Studios The Devil Rides Out med Christopher Lee i täten. En gammal engelsk skräckis fylld av djävulsdyrkning och ganska snygga effekter. Charmigast är den "enorma spindeln" som de trickfotat.
Som sagt, superdagar. Och ni metalskallar, ge Ozric en chans om ni vill någon gång vill lyssna på något annat än mangel. Men ge det tid.

3 kommentarer:

 1. Jag MÅSTE se Call of Cthulhu!!! Ett av mina favorit rollspel är just Call of Cthulhu.
  (pen & paper...ja, jag är lite nerd ;p )

  SvaraRadera
 2. Ja det måste du! Du får väl komma hit och se den någon gång, om du vill? :)
  Jag har faktiskt aldrig spelat det spelet, men är ju ganska förtrollad av Lovecraft och hans berättelser... :D

  SvaraRadera
 3. Ja absolut! Jag kommer gärna :-)
  Synd jag inte har ork med att läsa mer! Då hade Lovecraft stått högt på listan...

  SvaraRadera