fredag 19 november 2010

Fynd på skivmässan och Ozric växer

Jag utlovade att jag skulle lägga upp vad jag inhandlade på mässan.
Jag har inte hunnit det riktigt då det var en del att göra här hemma plus att jag har varit och svinat runt i Ullared och köpt allt ifrån julklappar och alldeles för sköna kläder till skumt nagellack (dock inga skivor, då det mest fanns dansband och pop). Bästa fyndet där var tv-spelssockar. Det kan man inte avstå från.
Det blev 60% metal och 40% flumm (progressive/knaaarkmusik). Och jag knarkar endast musik, för er som undrar. Och té. Och ost. Och bananer. Och sköljmedel...Ehhh. Vart var vi nu? Ja, skivor ja.
Det blev en fin blandning av originalpress med Morbid Angel - "Blessed Are The Sick" som var i drömskick och låter fruktansvärt bra, skum doom metal med The Wounded Kings - "The Shadow Over Atlantis" från skivbolaget I Hate, bildskiva med Sodom - "In The Sign Of Evil" (som jag skrev om tidigare samt det allra viktigaste: En Mercyful Fate - "The Beginning" som är signerad av King Diamond själv! Den var lite dyr, men man måste ju följa sin besatthet ibland.
Och den är så fruktansvärt fin med kungens autograf på. <3 style="font-style: italic;">Cottonwoodhill", den första skivan av Brainticket, är bland det konstigaste jag har hört. Snacka om dålig syratripp. Men det är ändå intressant. LP:n blev indragen och förbjuden i många länder när den släpptes 1971.
Texten inuti: "After listening to this record your friends won't know you anymore." och: "Warning: Only listen once a day to this record. Your brain might be destroyed!" Jag tror er faktiskt, jag sade direkt till sambon att man kan nog ärligt få en psykos om man lyssnar på den på repeat. Faaarlig musik. Det måste man ha.

Så har jag passat på att utöka min Ozric Tentacles-samling. Oj då. Jag har blivit smått besatt sen vi såg dem live och fick tag i en snubbe som hade nästan allt på vinyl. Så nu är det jag saknade - MITT. Bara nån singel kvar samt en stor del av det som släppts på CD så är man i mål.
Följa sin besatthet var det ja...


Måste i övrigt rekommendera två sidor för er som också kanske samlar skivor eller bara tycker om musik men vill engagera er lite mer. Discogs är ett ställe där man kan ta reda på information om band/artister, kolla i diskografi och leta upp så gott som alla släpp och pressningar av en skiva. Det är också ett 'marketplace' där man kan köpa skivor (CD, MC och LP) av folk och företag från hela världen. Har själv gjort det och är nöjd. Man slipper helt enkelt budandet som på Ebay och liknande. Kolla in den sidan!
Popsike kan du kolla hur dyr eller billig (men oftast dyr) en skiva är ungefär, baserat på försäljningar på Ebay. Värt att kolla upp innan man budar på svindyra skivor eller blir lurad.
Med dessa två sidor, som jag missbrukar jämt, klarar man sig långt om man vill ge sig in i skivvärlden.

6 kommentarer:

 1. Jag är tycker man skall ge efter för sina besattheter! Utan dom tappar man ju mycket av det roliga i vardagen. Kosta vad det kosta vill. Visst kan lycka köpas i små doser ;)

  Bra tips på sidor, skall kollas in.

  SvaraRadera
 2. Erdena: Alltid! :)

  Miss Anthropia: Det är svårt att inte bli glad när man har underbar musik på väg hem då och då, man måste väl få unna sig en del antar jag, du har så rätt. :) Jag är dock väldigt fast vid att jag själv också måste ha råd att stödja diverse välgörenhet samtidigt, annars unnar jag mig inget. Natur, djur och barn FTW.
  Då blir det utökning i skivbackarna. ;)

  SvaraRadera
 3. Men vad betalade du för allt då? Styck, alltså.

  SvaraRadera
 4. Riktigt skönt tänk du har där. När man handlar secondhand så stödjer man ju indirekt mycket bra välgörenhet :) i alla fall gengåvan och kupan här i stan!
  Sen så kan man ju bidra lite extra till dom hjälporganisationerna man brinner mest för!

  SvaraRadera
 5. Miss Anthropia: Javisst. Skönast är att ha en bunt organisationer på autogiro, då skiter man inte i att göra lite nytta också. :)

  138: Hah, tillräckligt. ;P Per styck minns jag faktiskt inte, och det är nog lite svårt att säga då jag oftast försöker få "paketpris" när jag köper en bunt. Ozric blev väl runt 200 kr/per album då det är 1:a press hela skiten.

  SvaraRadera