onsdag 10 november 2010

Katter, skivor, spel...

Igår gav vi oss ut i snöovädret för att försöka hitta lite nya skivbackar till mig, det går ju åt några stycken då och då eftersom jag ofta råkar köpa på mig en drös vinyler. :)
Och ordentliga backar är det brist på just nu så jag blev superglad då jag lyckades få tag på 3 stycken denna gång, billigt också. Det tyckte katterna var mysigt, som ni kan se nedan. Här inspekteras backarna noga då backarna har blivit badade i badkaret (de är alltid skitiga var de än kommer ifrån!).


På second hand:en fyndades även andra saker: Två Game Boy-spel för 20 spänn styck!
Bubble Bobble samt Super Mario Land. Jag visste inte ens om de funkade men efter lite uppvärmning bredvid min tékopp (de var liksom vi ganska frusna när vi väl kom hem...) så vaknade de till liv! Superfynd verkligen.
Jag har ju kvar mitt gamla Game Boy (originalet alltså) som jag fick när jag var liten och det åker fram ibland när jag känner mig lite extra nostalgisk.
I denna familjen älskar vi Nintendo.


Idag vaknade jag och direkt när jag spärrade upp ögonen visste jag att detta är en dag för intensivt King Diamond-lyssnande. Som jag skrivit tidigare är jag väldigt förtjust i denna mannen och även fått med min sambo i dyrkandet efter ihärdigt spelande av diverse skivor.
En av mina absoluta favoriter är "Them" så dagen började med den på original press för att sedan bli fler och fler. Sen blev det bland annat: "The Eye" och här är Eye Of the Witch från det albumet.

Vädret inbjuder också till lyssnandet på herrarna från Tjeckien: Master's Hammer.
Främst då "Ritual" från 1990. Förra året fick jag tag i den här fina utgåvan av "Ritual" & "The Jilemnice Occultist". 4 LP och guldomslag, lyx. Black metal på tjeckiska FTW!
Lyssna själva... Master's Hammer!


Är det någon som missat att herr Satyr från Satyricon börjat göra eget vin?
Jajamen! Man visste ju sedan tidigare att han var en vinsmakare men nu har han alltså tagit steget närmare... Läs mer här: Satyr säljer eget viiiiin.

Jag vill också påminna om att Deathspell Omega idag släpper sitt nya album. Och det verkar redigt förbokat. Hittade en leverantör som säljer LP:n i Sverige och där var det igår redan slut. Så passa på att beställa snabbt! Jag förutspår redan att detta kommer vara ett av favoritalbumen då man ser tillbaka på vad som släppts 2010. Lyssna.

Förresten, all denna hype om Ghost? Jag vet inte riktigt vad jag tycker ännu, jag blir i början lite anti då de är så oerhört omtalade och hypade. Är de bra eller inte? Ändå sitter jag inne med den första singel 7:an som är slutsåld och säkert redan värd en del - hoppsan vad bra! ;)
Får väl se om jag kan bestämma mig för om det är bra eller inte. Vad tycker ni?

4 kommentarer:

 1. Du hade verkligen flyt på Gengåvan, Love!

  SvaraRadera
 2. Sv: Eller hur. Det är liksom Nordens grej, att vi får snö. :D

  Vad mysigt med kissarna!

  SvaraRadera
 3. hehehe, vad sööööt missen var i backen då^^

  Jag som är vin älskare ...och Satyr förtjust måste ju absolut prova detta vin!
  Kan ju inte annat än bli bra haha :)

  SvaraRadera
 4. Erdena: Verkligen! ;)

  Miss Anthropia: Supersööööt. :)
  Hehe ja jag blir också sugen på att testa vinet. Hoppas det dyker upp i Sverige.

  SvaraRadera