måndag 15 augusti 2011

Regnet bär med sig Morne...


Jag har bestämt tagit en liten paus med skivhandlandet, och därför blir det tydligen lite färre inlägg också... Men mycket händer ju i musikvärlden ändock som tur är!
Sedan skivräden i Göteborg har jag köpt lite billiga CD-skivor mest, sånt som saknades innan och få nya upptäckter.
Istället har jag ägnat mig att rusta upp hemmet lite så ett annat intresse får mer plats också, fiiilm. Så det har köpts och monterats Ikeahyllor och då med stor glädje införskaffats lite film som saknades också. Svårt det där, att balansera skiv- och filmberoende. ;)
Men när Close-Up dök upp i brevlådan häromdagen och jag igår började riva i den rejält så kände jag att jag kanske kan ha råd (för lusten finns ju alltid) att investera i en eller två skivor om jag hittar något udda.
Allting pekade mot Morne. Ja, Darkthrone gillar dem ju eftersom deras namn finns med på förra omslaget. Stämningsfull crustsludge? Hmmm.
Så i den mörka natten började jag att gräva i Mornelåtar och insåg att detta var bra.
Riktigt jäkla bra.
Jobbigt. Svårt. Mörkt och dystert. Passade in i natten och regnet. Konstigt nog mådde jag bättre av detta, musiken kanaliserade bort allt jobbigt för ett ögonblick och hjärnan hamnade på paus.
Aggressiv sång och hårt men samtidigt mjukt emellanåt. Amebix möter Neurosis möter ?. Jag sökte något som detta, något udda.
Så nu är nya "Asylum" beställd på dubbelvinyl. Det blir härligt att lägga på den skivan och se den snurra, höra regnet utanför slå mot fönstren och försöka slappna av och kanalisera allt skräp man bär på inombords.


Jag fastnade också för Toxic Holocaust och deras nya thrashattack "Conjure and Command", så kanske blir det den plattan också någon gång. Det är härligt med gammal thrash med punkattityd. Men det gick ändå inte in i skallen som Morne. Och man måste ju prioritera.

3 kommentarer:

  1. Tycker också att Morne lät riktigt bra, även av det lilla jag hörde!

    SvaraRadera
  2. Mmm gillade också Toxic Holocausts senaste! Killen ska ju lira i malmö snart! :)

    SvaraRadera