onsdag 31 augusti 2011

Elder del 2!


För ett tag sedan surfade jag runt i jakt på ny musik och upptäckte att ett av mina nya stoner/doom-favoritband ju släppt ett nytt alster! Vilka? Jo, de unga pojkarna i amerikanska Elder. Jag har ju hypat lite om dem förut efter jag upptäckte deras intressanta och imponerande debutplatta med samma titel som bandnamnet.
Så jag såg till att beställa skivan nu när dollarn är så låg. Och efter någon vecka kom "Dead Roots Stirring" i posten. Den är endast släppt som CD än så länge och det är ju lite tråkigt men jag blev glad när jag märkte att det enkla omslaget är ekologiskt. Återvunnet och tryckt med soyafärg. Bra initiativ av skivbolaget! Mer sånt tycker jag!
Precis sådana saker jag funderat över mycket den senaste tiden, att vi som är formatälskare och som vill ha en fysisk produkt samtidigt skall kunna välja ett miljövänligt alternativ. Jag hoppas att vinylomslag också kan göras mer miljövänliga samt att man på ett bra sätt skall kunna miljökompensera för transport (då internethandeln ständigt ökar...)!
I alla fall, Elder har med deras andra skivan nu skippat den bröligare sången och ägnar sig mer åt den psykedeliska rocken än doom. Dock finns det mycket stoner kvar och ett tungt sväng som man känner igen från bland annat Sleep.
Grabbarna imponerar fortfarande grymt mycket och även om skivan inte riktigt sätter sig lika hårt i min skalle som debuten så är detta definitivt en skiva man kommer återvända till. Skön att lyssna på och bra variation mot all tung doom.
Heder till Meteorcity för miljötänket.

2 kommentarer:

  1. Myyycket bra med miljötänkande både från Elder och från dig! <3

    SvaraRadera
  2. Tackar! Hoppas det fortsätter i det spåret! <3

    SvaraRadera