onsdag 31 augusti 2011

No more homeless records

Litet kort inlägg om lite få skivor som hittat hem till skivhyllorna på olika sätt.

Var i Göteborg en sväng nyligen med några vänner, tog en öl och fikade och tutade lite i pipan och fick med mig endast dessa två hem:
Jericho med sin självbetitlade skiva som jag redan har på vinyl. Progressiv tidig hårdrock (1972) från Israel! Grymt bra, rekommenderas om ni missat detta.
Emerson, Lake and Palmer med "Tarkus" som jag tidigare helt struntat i av någon anledning (fast jag har "Brain Salad Surgery" och diggar den). För 40 kronor blev den i alla fall min och det är jag glad för då den är riktigt skön och underlig.

Jag hittade en grekisk(!) liten distro med gratis frakt som jag bestämde mig för att testa.
Det gick sådär först då plattorna inte dök upp men efter lite kontakt med bolagskillen hade det blivit ett misstag och han ursäktade sig genast genom att jag fick välja en gratis skiva också.
Briljant! Så borde flera göra omgående. Stora bolag krånglar hela tiden tycker jag, men det är väldigt sällan de gör en likadan gest utan att man tjatar på dem. Heder åt grekiska Sonic Age!
Nihilist och alla demosar samlade på CD:n "1987-1989" med fet booklet, Bolt Thrower med nyaste "Those Once Loyal" (den enda jag saknar på vinyl, den är svindyr) och Atheist - "Piece Of Time" som jag valde gratis. Och det gjorde jag rätt i, den har jag velat ha länge! Detta var en fin utgåva på CD med låtar från demosarna "Beyond", "Hell Hath No Mercy" samt "R.A.V.A.G.E. On They Slay" och intressant booklet. Skivan är ett tekniskt underverk och ger mig samma känsla som Death.


Räck upp handen ni som missade den fina utgåvan av Nihilists demos på 7:or som kom för ett bra tag sen! Jag gjorde det verkligen.
Men misströsta inte, för nu kommer snart Southern Lord att ge ut demomaterialet på vinyl men dock i stort format istället. Välj mellan olika färger på omslaget.
Jag har redan valt och förbokat detta, nu tänker jag inte missa det!

4 kommentarer:

 1. Själv har man ju Nihilst och Entombed demo-kassetterna (med undantag för en demo med Nihilst) fortfarande kvar i sin ägo...ho ho ho;)

  SvaraRadera
 2. Åh! Totalt älskar introt på Jericho! Fan, måste få mer tid här i världen så jag nån gång får ron att sätta mig och riktigt lyssna på musiken du tipsar om.
  so much music so little time^^

  SvaraRadera
 3. Det finns môe gôtt i Gôtet! ;) <3

  SvaraRadera
 4. Trajlers hane:
  Hehe I know! ;) Det är ju tuffast såklart. Men näst tuffast måste va en bra samling av dem på vinyl, intalar jag mig. ^^

  Miss: Det måste du ha! För jag har ju rätt bra smak hehe. ;) Får tvinga dig att lyssna på Jericho och lite annat när du har tid!

  Erdena: Haha gullet där! <3

  SvaraRadera