onsdag 2 mars 2011

Second hand - format CD

Köper väldigt sällan formatet CD nuförtiden men några stycken hittas på second hand ibland.
Det senaste har det blivit Dismember - "Pieces" som är ett brutalt och finfint minialbum. Detta är ett rätt slitet original men spelar likt en tvättmaskin innehållande rakblad (=bra).
Moonspell - "The Great Silver Eye" som är en ganska skaplig blandning. Köptes mest då jag inte ännu orkat skaffa det tidiga materialet på LP.
Rigor Mortis - "S/t" är inte fy skam minsann. Skitig thrash från Texas anno 1988. Får duga tills LP är inhandlad helt enkelt.

Efter lite handgrävande i lokala handeln skottade jag upp en Mojo från 2010 innehållande ett riktigt bra reportage om black metal. Nya intervjuer med Fenriz, Varg, Bård m.m. Riktigt skumt att en sådan tidning gör en så bra artikel om extrem metal.
Resultatet av läsandet blev en sugande värk efter 90-tals black, nu slängs (eller snarare läggs på med varsam omsorg) "In The Nightside Eclipse" på skivtallriken. Original.

8 kommentarer:

 1. riktigt kap den där tidningen! :)

  SvaraRadera
 2. Såg Rigor Mortis-lpn i en butik här i stan. De ville ha 350 spänn för den, begagnad! Ehh... wtf?!

  SvaraRadera
 3. Erdena: Ja verkligen! :)

  SvaraRadera
 4. Johan: Jösses, det var dyrt för den LP:n! Hysteriskt. Har ni bra skivbutiker där uppe? :)

  SvaraRadera
 5. Nja, just den här (burmans) har ett ganska tragiskt utbud av beg-vinyl. High flying Records är nog bäst m humana priser å skittrevlig ägare. Det är nog tur att Umeå inte har samma utbud som sthlm, då torde jag vara ruinerad :-)

  SvaraRadera
 6. Okej, nu blir man ju sugen på att åka dit och kolla, haha. :)
  Ja verkligen, samma här! Fast det blir man ju ändå, hehe...
  Man kan bli helt snurrig när man tänker på hur många bra skivbutiker det finns i världen, så mycket trevligt bläddrande...
  Skadad.

  SvaraRadera
 7. Ja det gäller att hålla koll på kronorna när man surfar på nätet också, nu när bolagen börjat inse att lp säljer igen och dollarn är svag. Var på House of Metal i helgen och nån skivnasare var där å hade mage att ta 350kr för Katatonias senaste, trots att det fanns 5 ex av den i backen. Fy fan!

  SvaraRadera
 8. Ja jösses, en del är nya vinyler är svindyra!
  Är lite nöjd just nu då det precis kommit hem 3 skivor jag fyndat för runt en 100 styck men som skulle kostat det dubbla inköpt på annat ställe. Man får verkligen titta runt! I flera timmar helst.
  350 för nya Katatonia? Drygt som fan när det finns flera ex! Endast för den är limiterad, säger jag.
  Kommer klaga om jag ser sådant på nästa skivmässa, likt en grinig tant. :D

  SvaraRadera