söndag 27 mars 2011

Graveyard på scenEfter lite funderande begav jag mig (och drog med sambon) till Göteborg för att se Graveyard.
Om ni har missat det är detta göteborgsband otroligt hypade nu då de släppte det andra albumet "Hisingen Blues". Jag brukar inte tycka om jättehypade saker (Ghost var lite väl, inte sant?) så särskilt mycket men sket i vilket och gav mig hän.
Spelningen på mysiga Nefertiti var riktigt bra och det var bra stämning trotts att det var väldigt mycket olika folk på ett trångt ställe. Jag blev riktigt imponerad av Graveyards duktiga trummis som trummade skiten ur sitt lilla trumset á la Bill Ward. Och basisten höll igång också och påminde mig om en ung Dave Brock (Hawkwind) till utseendet. Spelstilen var vild och det var ett himlans bankande på strängarna.
Om man gav sig hän ordentligt så kunde man tidsresa till 70-talet, den magiska analoga världen, och bara softa och få Zeppelinvibbar.
Graveyard är bra. Hypat men bra. Och bäst är att de spelat in analogt, så vinyl är såklart det enda vettiga formatet att lyssna på.

6 kommentarer:

 1. Graveyard gjorde en riktigt bra gig på Kägelbanan här om dan.

  Kan hålla med om att dom är en bra hype :) Låter faktiskt riktigt bra på Vinyl.

  SvaraRadera
 2. Stones: Ah, gött! Har hört att de gjort bra ifrån sig överlag. Såg dem på TV4 imorse, dock var det lite oengagerat om man jämför med häromkvällen.

  Javisst! Har du lyssnat på båda fullängdarna? :)

  SvaraRadera
 3. Ja jag har lyssnat på bägge och de låter bra, rekomenderas om du inte har dessa redan.

  SvaraRadera
 4. Jag tar mig friheten att inte hålla med mina damer och herrar om Graveyard. Svårt att sätta fingret på varför men jag föredrar mycket hellre syskonbandet Witchcraft. De rockar hårdare. :-)

  http://www.vk.se/Article.jsp?article=431518

  SvaraRadera
 5. Stones: Jag har båda på vinyl också, gött. :)

  Johan: Tur att vi har frihet att tycka till! Det är sant, Witchcraft rockar hårdare men jag är lite svag för det småbluesiga som Graveyard sysslar med, och det sken fram extra live. En liten blandning av CCR, Hendrix och Zeppelin. Och nej, inte lika bra eller med samma känsla som nämnda band/artister men jag tycker det känns rätt äkta ända. :)
  Men Horisont lyckas de också, ett band som jag nu kommer ge mycket lyssningsutrymme.

  Och förresten, bra förhoppningar om kassett... Jag väntar på det jag med! Tills dess får vi köpa fina vinyler och glädjas.

  SvaraRadera
 6. "CCR, Hendrix och Zeppelin."

  Det låter ju jätte bra på pappret, det kanske helt enkelt blir tydligare live? Vissa band måste höras live för att komma till sin rätt.

  Fick en cd i nya CUM där Horisont var med, ska lyssna igenom den idag.

  SvaraRadera