onsdag 2 mars 2011

Bokrea for the wicked - metalgubbs und killers

Förutom att samla skivor så har jag rätt så gott om litteratur - egentligen nästan alldeles för mycket - allt ifrån filosofi, mytologi, ockultism, dikter, romaner etc till Lovecraft. Och jag tycker mycket om att gå på bokrea. Det är en tradition. Och i år skulle jag inte köpa någon bok till mig själv på rean, då bokhyllorna här hemma är ganska belastade redan, men kom ändå hem med följande hög plus en bok om Joy Division till sambon. Puh.
En bok om seriemördare behövs alltid, speciellt då jag saknar en vettig samling av denna morbida grupp av människor.
Självbiografin av Ozzy köptes mest då den innehåller en hel del berättelser om Black Sabbath och då de är främsta gudarna måste det ju inspekteras. Har börjat på denna och den innehåller såklart svordomar och trams men också en mycket jordnära Ozzy.
När jag ändå var på G så kunde jag lika gärna köpa Lemmys motsvarighet. Här för att främst läsa om dagarna med Hawkwind men också tidiga Motörheadsagor.

Sista boken hittades uppenbarligen inte på bokrean utan damp ner precis samtidigt som jag gick och grävde som en långhårig hök inne på Akademibokhandeln.
Only Death Is Real verkar fruktansvärt lovande! Här har Hellhammer och Celtic Frosts grundare samlat ihop intressant material från de tidiga dagarna. Och vilket bildmaterial!
Snygg och prisvärd bok som man kan sitta och bläddra i hur länge som helst.
Denna måste läsas från pärm till pärm snart, lyssnandes på "Demon Enthrails" och "Emperor's Return".

Hittade en film också, då jag ju också samlar på intressanta sådana. (Helvete! Både skivor, filmer och böcker?! Jaförfan. Sånt måste man få plats med. Och tv-spel.)
Metropolis från 1927. Tidig sci-fi. Stumfilm. En obehaglig framtidsfilm från Tyskland. Fruktansvärt dramatisk och med grymma kulisser. Konstnärlig utan att vara fisförnäm (och därmed oftast dålig!). Rekommenderas till de som inte vill slökolla på action utan se på lite filmhistoria.

2 kommentarer: