tisdag 22 februari 2011

Kap i skivhandel

Nu har det uppdaterats lite dåligt på skivfronten tycker jag!
Så efter allt pyssel kommer nu lite fynd jag har gjort det senaste. Mycket gammalt, får jag väl varna om. Och mycket hiskeligt bra!
Pestilence - "Consuming Impulse är alltså andra plattan (1989) och är grymt snabb och rå. De holländska gubbarna vet verkligen hur man håller igång. Vokalisten Martin van Drunens brölande hörs numera i Hail Of Bullets, som jag skrivit lite kort om tidigare.
Denna hittades som original i lokala skivhandeln för ynka 40 kronor. Nästan ospelad.

Lite Bolt Thrower fyndade jag nyligen, dock inte i närheten så billigt. Men i alla fall inte på Ebay från något okänt land utan från en liten skivhandel någonstans bland kullarna i Skottland... kanske.
En återpress av Museo Rosenbach - "Zarathusa" kanske man kan betrakta som ett fynd då ett original går på närmare 10 000-12 000 kronor nuförtiden? Tycker jag i alla fall. Denna italienska pärla präglas av Nietzsche och är nästan för bra för att vara sant. Hård progressive. Rekommenderas i oändliga mängder!
En samling från Under One Flag hittades för under en hundring i lokala skivbutiken, mycket bortglömd thrash på denna! Samt sådant jag nog inte skulle benämna som thrash: Bathory & Death. Bra är den i alla fall. Och helt klart ett fynd.
En 7:a med Venom låg mitt bland en hög dåligt 80-tal. Någon hade färglagt loggan och lekt med den så den är i rätt slitet skick. Men ändå en raritet. Lycklig som Satan själver blev jag då ägaren gav mig den gratis. Hem direkt och gnugga med nagellacksborttagning så såg omslaget genast fräschare ut! Och singeln var faktiskt spelbar. Hail Venom som fan.
Och samma dag hittades några förstapressar av Candlemass på samma ställe, bland annat "Epicus Doomicus Metallicus". För under en hundring styck. Väldigt tacksamt.
Vi kvinnor älskar att fynda.

Och jag skiter fullkomligt i skor och väskor. Ge mig skivor. ;)

4 kommentarer:

 1. Jag vet inte var du fyndar dina skivor men jag skulle tända eld på samtliga affärer i Umeå för att få en second hand-butik som sålde Pestilence för 40 spänn! :) *avundsjuk*

  SvaraRadera
 2. Johan: Det finns inte särskilt många butiker här i Skaraborg hehe. Men har man tur så har de lägligt köpt upp en mindre samling som man hittar lite guldklimpar i! Jag hade nog tur att jag kom först för denna, så går det när man är vinyltant utan liv. ;)

  SvaraRadera
 3. Oh! Massa bra fynd :D Hoppas man kan hitta nåt nytt fynd till sin egna samling snart. Var länge sedan.
  Skall ju till Norge snart men man fyndar inte direkt på neseblod...Anker Nilsen vet att ta betalt..

  SvaraRadera
 4. Miss: Jag är grymt avundsjuk!
  Hehe, hade gärna betalat dig så du kunde köpa med lite saker åt mig från Neseblod!
  Har handlat vinyler från Norge en gång och då höll jag på att dö av fraktpriset!

  SvaraRadera