onsdag 12 januari 2011

Ockult satansmässande och koloniserat helvete

När så många andra dyrkar Ghosts debut "Opus Eponymous" för dess satansdyrkande rock-metal-pop så ger jag dem credit men väljer samtidigt att säga det har gjorts förut, låtsas inte om att det är ett helt nytt fenomen och vänder mig också till andra satansmässande grupper och släpp. Nu är det t ex:Black Widow - "Sacrifice" som kom redan 1970! Fruktansvärt diaboliska texter (och lyssnar man noga är de ganska obehagliga) blandas med groovig proto-progressive rock och helt enkelt riktigt skön svängig musik. Man har svårt att inte ta detta på allvar. På scen brukade de ha ritualer och nakna damer. Vad är mer musikalisk ondska än en orgel och satanstexter? Black metal säger du? Nix. De är onda på olika sätt, på olika jävligt bra sätt. Och detta är grunden, mina vänner. Lyssna.
Sen hoppar vi till Tjeckien några årtionde senare, närmare bestämt 1992 och då släpptes ännu ett album innehållande oheligt mässande - Root - "The Temple In The Underworld" som nog klassificeras som black metal men som är riktigt annorlunda och rörde till det i denna då relativt nya genre. Och som kommer undan med det tack vare en originell integritet. Big Boss leder sitt sataniska Root rätt ner i underjorden där han mässar och sjunger rent som en kung, här är det till och med körer som förstärker den mörka atmosfären och självklart lite growlande här och där. Ganska genialiskt. För övrigt startade Big Boss Church Of Satan i Tjeckien och verkar ha en oändlig kreativitet.
Lyssna på "The Old Ones" vars text är rena hyllningen till HP Lovecraft. O Chtulhu!
(Tyvärr finns ingen originalversion på Youtube så en liveversion från 2004 får hålla till godo.)

Har ni nåt oerhört bra musiktips så kommentera gärna. Och hoppas jag kommer med nya tips till dig.

5 kommentarer:

 1. du kommer med massa tips tycker jag!

  SvaraRadera
 2. Hehe, tror inte jag kan komma med nåt i metalväg du inte hört förut ;)
  Passar på att tacka så mycket för den supertrevliga filmkvällen i går^^ Hoppas vi kan få till flera träffar i framtiden!

  SvaraRadera
 3. Erdena: Hah, jatack. Och du får ju höra det mesta du! ;)

  Miss: Varsågod! Gött att du hade det trevligt!

  SvaraRadera
 4. Black Widow var riktigt trevligt. Psykadeliskt så det förslår! LP:n lär väl vara guld värd antar jag?

  Vet inte exakt vad du gillar men är du bekant med The Meads of Asphodel? Riktigt sjuk blandning av black metal och i princip allt annat. Deras senaste platta "The murder of Jesus the jew" (Candlelight) är en riktigt psykotisk höjdare. Finns på Spotify. Vansinngt detaljerade text-referenser finns på deras hemsida. :)

  SvaraRadera
 5. Johan: Ja, originalet är rätt dyrbart! Själv har jag inte den utan nöjer mig med en lite senare utgåva... ;)

  Är icke bekant med detta gäng alls!
  Kollade upp dem på Youtube nu då jag icke har Spotify (tycker om format alldeles för mkt) och det låter ju riktigt skumt! Det skall jag lyssna lite mer på. :)
  Tack för tipset! Och tipsa gärna om fler.

  SvaraRadera