lördag 17 december 2011

Emerson, Lake & Palmer

Det har varit mycket att göra det sista, haft fullt upp med körlektioner och att äntligen fixa körkortet samt få tag på en vettig bil. Phu! Och nu är det fixat! Härligt! Men då vill man ju ut och åka hela tiden så vinylerna har fått stå lite ensamma men ikväll blir det ett rejält lyssnande på de senaste inköpen.
Jo, jag har ju hunnit se på två konserter också - Opeth och Motörhead. Oj oj oj! Mer om dem när jag har igång datorn. Egentligen har jag nog inte landat från dem ännu. Båda var så bra på olika sätt...!

Ikväll spelad det bland annat "Welcome back my friends, to the show that never ends ~ Ladies and Gentlemen" - Emerson, Lake & Palmer.
Finns det inget kortare namn? ;) Det är iallafall en fin trippel-LP som jag hittade i Gbg första trippen dit, så gott som ospelad. Och jävlar vad det svänger! Tycker man om de första skivorna med ELP är denna lite skoj att lägga på spelaren och njuta av då det är en bra blandning på låtarna.
Jag har de första 4-5 plattorna nu och älskar dem verkligen, mer än vad jag trodde. Det är ju stundtals rätt symfoniskt och vissa är väldiga pianoballader men sen bryts allting av med komplexa taktbyten och rätt hårt progressive. Så jag finner ELP stundtals ganska utmanande och det är inget jag lyssnar på när jag är jättetrött och vill chilla utan snarare nåt att hämta energi ur.
Så, vad tycker ni om dessa herrar?

3 kommentarer:

 1. Bra skit! snygg box också, enkel och stilren! om du har lust och tycker att det svänger kanske du skulle kunna skriva någon rad om mina polares crust projekt "Åtgärdslandet".
  Går att ladda ner här http://www.mediafire.com/?olla6sakfoai3a2 :)

  SvaraRadera
 2. Jag har faktiskt aldrig hört ELP, har fått för mig att de var slickad östkust-AOR men jag har kanske fel, precis som med Uriah Heep som var värsta stök-rockarna med orgel och inte alls mesiga. :-)

  Jag har just beställt Bolt throwers Those once loyal på på så 2012 lär börja tungt! Gott nytt år till dig och de dina, två som fyrfota!

  SvaraRadera
 3. kappeth: Visst är det! :) Åhåh, de skall jag kolla upp, tack! :)

  Johan: Hmpf hehe! Nej inte riktigt, visst kan de vara ganska cheesy ibland i balladerna men annars är det ju full fart med spännande vändningar hela tiden! Men namnet kan ju lura en rejält. Uriah Heep är ju gudar! <3
  Gött, jag har den på bärnstensfärgad vinyl så nu är samlingen komplett! :D
  Tack i efterskott! Hoppas du och din familj hade det fint! :)

  SvaraRadera