onsdag 29 juni 2011

Lite som trillat hem

Lite fina saker som jag lagt metal-vantarna på de senaste veckorna...

Efter att ha bevittnat Hawkwinds spelning på Sweden Rock och kort varit i deras närvaro,
blev jag för hundratredje gången åter frälst och småbesatt och fixade denna fina och tjocka bok om Hawkwinds historia. Påbörjad och lovande.

Skivmässan i Hova gav lite utdelning, bland annat i lite Thin Lizzy men också dessa härliga alster. Från vänster är det en av de egendomligaste folk-progressive skivorna som någonsin skapats - Comus - "First Utterance". Sen Steve Hillage med "Fish Rising", en av männen bakom husgudarna Gong som här har skapat en hel platta med fisk som tema. Låter det konstigt? Helt underbart! Och sist Sir Lord Baltimore med "Kingdome Come", en riktig klassiker och en av de allra tidigaste hårda skivorna.


Kära Rise Above Records, jag älskar er och ni släpper mycket bra album men för Satans skull - varför blir ni alltid så försenade med vinylerna? Pressar ni dem i källaren under speciella sataniska ritualer som endast kan utföras vid fullmånens sken?
Äntligen har Blood Ceremonys andra fullängdare kommit - "Living With The Ancients" - som jag bokade redan i mars. Och det är inte pg a förseningar hos distros utan bolagets fel, igen.
Man får vääääldigt höga förhoppningar på en skiva om man väntar länge. Som tur var levererar Blood Ceremony igen men jag måste låta den snurra några varv till då jag just nu verkar mest vilja lyssna på andra halvan.
Flera olika vinylfärger finns, jag fick två ex men detta är det enda jag har kvar då det andra byttes mot ohelig tröja under helgen.


Hemskt omslag. Fin grön rengjord vinyl. Hardcore/grind på gamla goa Earache.
Svenskt?! Svenskt! Filthy Christians med "Mean".
Klockrena texter. Mangel och aggression.

5 kommentarer:

 1. Oj oj oj Blood ceremony skivan var ursnygg. Mööörkt röd. Musiken vet jag dock inte än. Måste lyssna in mig mer. Tänk, förr i tiden var Earache en garant för kvalitets mangel. Nu är det lite för mycket retrothrash :-P

  SvaraRadera
 2. vad snygg bild du tagit på Hawkwind-boken! :)

  SvaraRadera
 3. Johan: Den är verkligen snygg! Lyssna in dig, det är bra skit. :) Javisst, det är nästan bara att köpa det gamla som det står "Earache" på, alltid bra. :)
  Jag har din skiva förresten! Mail kommer snart.
  Erdena: Tack love!

  SvaraRadera
 4. Har lite om Lizzy på min hemsida
  www.thinlizzyguide.com

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar för den länken, verkar vara intressant! :)

   Radera