onsdag 8 december 2010

Mer skivor och nörderi

Det var på tiden att jag (återigen) skaffade lite plattor jag av någon anledning inte prioriterat.
Autopsy, Pentagram, Bathory, ett gäng Sodom... Sen skulle ju nya plattan införskaffas också! "In War And Pieces" är riktigt grym. Med textrader som: "Nothing counts more than blood, a pal remains so deathless, never turn your back on God, nothing counts more than blood!" fortsätter Sodom att sprida sin thrashiga war metal (vårrr määäätellll).
Vågar jag säga att Sodom totalt manglar sönder dagens Slayer? Ja, det är min åsikt i alla fall. Tyskland vinner. Skall bli enormt skoj att se dem på Hellfest!
Av en bekant köpte jag lite mer Sodom-guld. Här är en gammal liveskiva. Med ocensurerat och småäckligt omslag!
Här syndas det frenetiskt. Stackars svarta katten dock...Autopsy har ju nyligen återförenats och släppte en hyllad EP och blev även uppmärksammade för hur bra deras liveframträdanden fortfarande är. Hög klass.
Men jag ägnar mig ändå åt första skivan "Severed Survival" och njuter av den amerikanska dödsen.
Brutalismen är total med detta omslag.


Tro det eller ej, men "Hammerheart" är en skiva som jag tills nyligen alltså inte skaffat mig på vinyl. Fy på mig. Men nu är den hemma, dock inte som original (vilket resten är) utan som orange nyutgåva från Black Mark.
Lite skumt, men charmigt. Låter oheligt och fantastiskt bra. Då jag ägnat mig mer åt "Blood Fire Death" och diskografin innan så låter det väldigt annorlunda. Men denna hedningen njuter ändå.
Här ligger inspirationen för hela viking/pagan genren.Om ni missat det (hur fan då?) så dyrkas King Diamond och Mercyful Fate i detta hem.
Och då och då får tyvärr denna samling hållas tillbaka för inköp av 70-tal, black, death, thrash, doom etc, etc - men nyss kom det några tillskott. Bland annat denna:
"In The Depths Of Hell" är vacker i sin enkelhet. Kanske den vackraste bootleg:en någonsin? Mycket möjligt. Denna liveplatta innehåller bara det gamla materialet, vilket ju är det bästa, och ljudet är helt klart godkänt. Jag är kär återigen.

Vidare till Pentagram - "Relentless". Denna oheliga heavy metal utgåva. Doomdoftande. Mums för öronen. Lyssna på den!SÅ slutligen har det hänt. Mina kära hörlurar gick och dog. I alla fall den ena av lurarna. Och glappkontakt blev det. Efter 10-15 år säger jag farväl till mina gamla - och köper ett par precis likadana fast i snoffsig och rätt så töntig 25årsjublieumutgåva - Koss Porta Pro. Ja jag vet att det blir lite gratis reklam nu men jag älskar dem. De duger till allt. Fast till vinylen brukar jag ha ett par rejäla DJ-kåpor. Men Koss skulle funka fint till den med egentligen.
Mina gamla till vänster, nya (lite fjolligare) till höger:
Nu när vi ändå ägnar oss åt ljud måste jag hylla second hand igen och igen!
Jag har ett tag funderat på att kanske smälla upp en till anläggning här hemma då vi ju har ett rätt stort boende. Min gamla skivspelare duger ju ändå till en hel del.
Dock har jag ej haft någon vettig förstärkare att koppla in i. Men nu fyndade jag igen och för 300:- fick jag en gammal men charmig (och japansk) förstärkare och en jättebra CD-spelare (med bruksanvisning och fjärr) att koppla ihop. Prisa metalgudarna för bra priser och att sakerna överhuvudtaget fungerade. [När jag satte på förstärkaren för första gången lät det som den skulle flyga en sväng i rymden... På ett bra sätt.]
Slängde på min gamla 70-tals spelare och snodde sambons överblivna högtalare och det blev ett välljudande torn som invigdes med "Black Masses" med Electric Wizard. Den skivan lyssnar jag i övrigt på flera ggr om dagen och är närmast hypnotisk. Dock inte ett så snyggt torn, men vem orkar vara sååå ytlig denna gången. ;)

Lycka är musik.

2 kommentarer:

  1. Riktiga fynd på gengåvan för dej! Och fina, bra skivor du införskaffat, som vanligt! :)

    SvaraRadera
  2. Och du har sådan tur som får njuta av verken och grejjerna alldeles gratis! Undrar om jag inte skall ta lite betalt för att du får lyssna? ;)

    SvaraRadera