fredag 8 april 2011

Obehaglig musik


Vad är obehaglig musik? Jag har tidigare tagit upp Earth här, som i tidiga karriären gjorde rätt obehaglig drone doom och självklart influerade det ett lite senare band Sunn O))).
Solen är framme men vinden piskar lite utanför och vad passar bättre då än lite Sunno O))) snurrandes på skivspelaren? Här är en "låt" från "Monoliths & Dimensions" från 2009.
Och om ni tycker om "De Mysteriis Dom Sathanas" med Mayhem för att Attila Csihar medverkar på den, skall ni nog kolla in Sunn O)))s senaste skivor. Attilas nröst bidrar absolut till den jobbiga stämningen...

Earth ja. Nu förtiden är de inte lika obehagliga musikaliskt utan gör lite mjukare musik och inkorporerar även lite country och jazz. Låter det konstigt tycker ni? Det funkar faktiskt!
Variation kan bli bra. Här är nyaste "Angels of Darkness, Demons of Light Part 1" i limiterad röd vinyl.
Jag fullkomligt älskar färgen på den och konstaterar återigen att Southern Lord är kungar på att göra fina och påkostade vinylutgåvor. Dock är de riktigt tunga, t ex "Monoliths & Dimensions" väger riktigt rejält då omslaget är i hård pappkartong.

Earth turnerar på nya plattan och kommer snart till både Göteborg och Stockholm, och har med sig sektinspirerade Sabbath Assembly. Kanske man borde avnjuta live...

4 kommentarer:

 1. Det var faktiskt inte helt fel musik i mina öron. Jag kanske är konstig men kändes som perfekt avslappnings/meditations musik^^

  Tack för senast dessutom.
  Mycket trevligt var det:D

  SvaraRadera
 2. Miss: Ibland känns det som avslappning och ibland bara creepy, beroende på humör och tid på dygnet samt hur många plattor med Sunn O))) man spisat... :)

  Detsamma! Supertrevligt att du hann komma. :)

  SvaraRadera
 3. Kul för dig att du ska iväg på Earth, tycker jag! :)

  SvaraRadera
 4. <3: Blir tungt och bra, hoppas jag! :)

  SvaraRadera